NEED A PERFECT PAPER? PLACE YOUR FIRST ORDER AND SAVE 15% USING COUPON:

Marketing homework help

Marketing homework help.

3321 – Principles of Marketing

Product Project – Information

Due: December 8th @ 11:59 pm (Submit via Canvas)

 

Select a product item that you love and use on a regular basis. You may not use any products manufactured by Apple Inc., tobacco related products (including vaping products), or products that are illegal in the state of Texas. Your product item must be a tangible product, cost less than $100, and be sold through a brick-and-mortar retailer in the DFW metroplex.

Research the product and the organization that produces your product to answer the questions below. Make sure to indicate which question you are answering on your paper.

Answer each question in sufficient detail to receive full credit- Assume that Dr. Brewer has never heard of your product item and/or organization.

 

1. What is the name of your product item? (1 point) What organization produces your product item? (1 point)

2. What type of orientation does the organization that produces your product item follow? Explain your answer. (3 points)

3. What type of competitive advantage does your product item have? Explain your answer. (3 points)

4. Select 2 factors within the external environment that are important to the marketing managers of your organization for your product item. List those factors and indicate why they are of importance for your product item. (4 points)

5. Create a scenario for Bob/Betty following the entire consumer decision-making process for your product item. Assume that Bob/Betty has never used your product item and is not familiar with it. *You must create a need, and step 4 must result in the purchase of the product. (5 points)

6. What type of consumer buying decision does your product item fall into for you? Explain your answer. (3 points)

7. List and discuss two bases of segmentation that your organization uses for your product item. Explain your answer. (5 points)

8. What type of consumer product is your product item for you? Explain your answer. (3 points)

 

 

9. How many products are in the product line with your product item? Explain your answer. (4 points)

10. Through what channel(s) is your product item sold? Explain your answer. (3 points)

11. Through what type(s) of in-store retailers is your product item sold? Explain your answer. (4 points)

12. What type(s) of advertising appeal(s) does your organization use to advertise your product item? Explain your answer. (3 points)

13. What type(s) of advertising media does your organization use to advertise your product item? Explain your answer. (3 points)

14. What type(s) of sales promotions does your organization use to promote your product item? Explain your answer. (4 points)

15. What type(s) of fine tuning tactics does your organization use for your product item? Explain your answer. (4 points)

 

Mechanics: Grammar, punctuation, spelling, syntax or semantics errors. (2 points)

Marketing homework help

Solution:

15% off for this assignment.

Our Prices Start at $11.99. As Our First Client, Use Coupon Code GET15 to claim 15% Discount This Month!!

100% Confidentiality

Information about customers is confidential and never disclosed to third parties.

Timely Delivery

No missed deadlines – 97% of assignments are completed in time.

Original Writing

We complete all papers from scratch. You can get a plagiarism report.

Money Back

If you are convinced that our writer has not followed your requirements, feel free to ask for a refund.

WhatsApp us for help!